Gå till innehåll

Anmälan

Ett allvarligt missbruk kan ibland ta överhanden över en människas vilja och förmåga att ta hand om sig själv. Om du känner till någon, som till följd av ett allvarligt missbruk behöver få stöd eller behandling men inte själv är beredd att söka hjälp, kan du använda dig av denna e-tjänst för att göra en anmälan. E-tjänsten är öppen dygnet runt men bevakas vardagar under kontorstid.

Vad händer sedan?

Efter att en anmälan inkommit gör socialtjänsten en bedömning om hur man ska gå vidare med uppgifterna. Som privatperson har du inte möjlighet att få information om denna bedömning eller få återkoppling på hur socialtjänsten hanterar anmälan. Om din oro kvarstår efter att du har anmält bör du göra en ny anmälan. All personal inom socialtjänsten arbetar under sekretess och inga uppgifter lämnas ut till obehöriga. Socialtjänsten har dock anmälningsskyldighet vid misstanke om att barn far illa.

Om du anmäler som tjänsteperson kan du komma att bli inbjuden av socialtjänsten till ett möte angående anmälan.

Om du är osäker på om, hur eller vad du ska anmäla kan du alltid kontakta Vuxenenhetens mottagning: tfn 0457-618 500, mån, ons, fre kl 10-11.

Anmälningar via denna e-tjänst hanteras under kontorstid av Vuxenenhetens mottagning:

måndag-fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag 08.00-12.00

Övrig tid är det ingen som bevakar inkommande anmälningar via e-tjänsten, utan då hanteras anmälan vid nästa bemannade tid enligt ovan.

Vid brådskande oro utanför kontorstid, kontakta den Sociala beredskapen via Trygghets- och räddningscentralen i Kristianstad tel. 040-6769058

 
 

Orosanmälan vuxen

Tjänsten är publik. Ingen inloggning krävs.
Tillbaka